Olje

Er_mi
03.02.2019 kl 13:34 7567

Hvis det blir en endring i styret av Venezuela så kalkulerer nok de fleste med at oljeproduksjonen i landet vil ta seg opp igjen på tidligere nivåer etterhvert. Da snakker vi altså kanskje en 1 million ekstra fat i markedet per dag. Gjennomsnittlig produksjon i Venezuela siste 40 årene har vært ca. 2,5 millioner fat per dag, nå i desember ble det produsert ca. 1,5.

Men tror nok nøkkelordet her er etterhvert. Venezuelas oljeproduksjon er ikke akkurat som den i midtøsten, der oljen er lettere, brønner og infrastruktur godt vedlikeholdt, resurser (både mensklige og finansielle) og kompetanse i overflød og hvor det stort sett bare er å skru av og på produksjon. Det vil nok ta et par år før Venezuela evenutelt vil klare å produsere på gamle nivåer igjen, og det er vel et best case scenario. Men når det er sagt så tilsvarer jo en million ekstra fat omtrent det som OPEC+ nå skal kutte, så Venezuela er jo absolutt en joker som kan endre balansen i markedet fra 2020 og fremover.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.