Olje

tuja
05.02.2019 kl 10:27 8213

Ett lite tilbakeblikk:

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2016/08/EAM-Solar-fra-pluss-til-minus

17 parker lagt ned

Finansavisen omtalte i juni at EAM Solar hevder seg utsatt for svindel i forbindelse med kjøpet av 21 solcelleparker i Italia. I etterkant av kjøpet viste det seg at ledelsen i selskapene bak salget var under politietterforskning for bedrageri av den italienske staten.

Ledelsen skal ifølge avisen ha forfalsket dokumenter som sikret selskapet viktige subsidier, såkalte «feed-in-tariffs».

Konsekvensen ble at 17 av de 21 parkene fikk terminert rettighetene til å motta slike subsidier, som igjen betyr at selskapet går glipp av betydelige inntekter. De 17 parkene ble stengt ned på permanent basis i midten av juni, skriver styret i dagens rapport.
- Gigantisk oppside

Frem til dette tidspunktet hadde EAM Solar 25 parker i drift.

Carnegie-analytiker Preben Rasch-Olsen, som tidligere har rådgitt selskapet, mener aksjen har en gigantisk oppside om søksmålene vinner frem.

- Vi er blitt litt klokere på rettssakene selskapet er involvert i gjennom våren. Selskapet er utsatt for svindel, og flere rettskjennelser har gått i EAM Solars favør. Aksjen har en gigantisk oppside hvis søksmålene vinner helt frem, sa han til Finansavisen den gang.


Med seier på alle fronter(som er meget sannsynlig basert på rettslige høringer så langt), er nok oppsiden formidabel. Søksmålet er på over 330mill eur, noe som tilsvarer 440kr pr aksje(uten renter). Trekk fra therium, kostnader, diverse......, og en pris til aksjonærene på +/- 200kr er ikke umulig. Det er 5 gangen opp dit, og snart kommer de første indikasjoner.

:)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.