Offshore

Jazz
05.02.2019 kl 22:05 8375

Hvis vi ser på finansiering, kan en jo se på hva som ble gjort med Deepsea Nordkapp:
Emisjon: Ca. 1,4 milliarder
Lån: Ca 2,7 milliarder (https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/10/Odfjell-Drilling-spikrer-avtale-om-milliardlaan)

Lånet har 5,4% rente, med kvartalsvise avdrag på 8,55 mill. dollar. Og selv om første avdrag ikke er før 4. kvartal 2019, så løper renten. Det skal gode inntekter til for å betjene så store låneutgifter.

Dersom en ny rigg er på vei bør tiden fra betaling av rigg til riggen er klar på feltet og inntektsførende være minst mulig dersom en skal unngå emisjon. Det tar tross alt tid bare å få fraktet en rigg fra Kina til Norge. Tror ikke kineserne er de enkleste å forhandle med, uavhengig av om en heter Trump eller ikke. Er ODL store nok til å betale på 2 gigantlån samtidig før de får økt sine inntekter? Er fullt klar over at det ikke er lenge til Nordkapp er på kontrakt, men det er dyre måneder frem til de første kronene kommer på konto.

Håper fortsatt på ny rigg uten emisjon, men er veldig usikker på kursutviklingen nå fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 06:41

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.