Olje

Capitan01
07.02.2019 kl 09:18 2708

Oljeselskapet DNO fosser videre, og er godt i gang med å integrere det nylig oppkjøpte Færøe Petroleum - selv om tvangsinnløsningen av de resterende småaksjonærene i selskapet ennå ikke er fullført. Nå ser selskapet etter nye oppkjøpskandidater.

- Forfølger andre "bolt-on"-oppkjøp i Norge for å komplettere de aktive lete- og utviklingsprogrammene, skriver selskapet i sitt presentasjonsmateriale onsdag.

DNO mener kjøpet av Færøe gir selskapet større finansiell kapasitet, og selskapet regner nå med å ta større andeler i lisenser, og øke aktiviteten på de feltene selskapet driver selv.

- Åpner nye finansielle muligheter, og ventes å kutte i vår gjennomsnittlig kapitalkostnad, skriver selskapet.

Investeringene i år planlegges til 220 millioner dollar, eksklusive Færøe, sammenlignet med 138 millioner dollar i 2018.

Samtidig skaper endrede regnskapsprinsipper litt hodebry for analytikerne onsdag morgen:

Inntektene steg fra 171 millioner dollar i tredje kvartal til 369 millioner dollar i fjerde kvartal, men dette er inklusive 183 millioner i engangseffekt som følge av endret måte selskapet inntektsfører inntektene i Kurdistan på.
Driftsresultatet steg tilsvarende til 230 millioner dollar fra 71 millioner dollar.
til 305 millioner dollar i fjerde kvartal, fra 61 millioner året før, men dette inkluderer 183 millioner i engangseffekt som følge av endret måte selskapet inntektsfører inntektene i Kurdistan på.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.