Olje

wwbwb
07.02.2019 kl 09:55 2435

DNO:SVÆRT STERK KONTANTGENERERING -ANALYTIKERE
Oslo (TDN Direkt): Analytikere mener DNO leverer en svært sterk kontantgenerering i fjerde kvartal 2018.
DNO rapporterte kvartalsresultater før åpning, der selskapet fikk en ebitda på 305 millioner dollar i fjerde kvartal 2018, mot 61 millioner dollar samme periode året før.
Årsaken til det sterke resultatet er at selskapet med effekt fra 1. oktober 2018 regnskapsfører de inntekter i Kurdistan på linje med fakturerte oljesalg etter månedlige leveringer til KRG og ikke når selskapet mottar kontanter.
Selskapet venter å ta større andeler i tillatelser i Norge, samt øke aktiviteten på prosjekter de er operatør på.
Videre vil de gjøre driftsinvesteringer i 2019 på 220 millioner dollar, ekskludert Faroe Petroleum.
Både Sparebank 1 Markets og Fearnley Securities mener DNO leverer en svært sterk kontantgenerering i perioden, med førstnevnte som kommenterer at dette er drevet av høyere enn ventet driftsmessig kontantstrøm og lavere driftsinvesteringer
Det vært bekymringer knyttet til produksjonsnedgangen på Tawke-feltet, med blant annet analytiker Anders Holte i Kepler Cheuvreux som ved forrige kvartalsrapport, da produksjonen hadde falt fra 85.000 til 80.000 fat pr dag, sa til TDN Direkt at nedgangen "lukter "terminal decline", med kommentaren om at nedgangen var heftig for den typen reservoarer som DNO er inne i.
DNO melder i dag at produksjonen ved Tawke-feltet i snitt var på 74.000 fat pr dag i januar 2019, mens produksjonen ved Tawke-lisensen, som også inkluderer Peshkabir-feltet, var på om lag 128.000 fat pr dag, fra om lag 130.000 pr tredje kvartal, da fallet på Tawke som motvirkes av en produksjonsvekst på Peshkabir.
Fearnley Securities, som ligger inne med et brutto produksjonsestimat på Tawke-lisensen på 132.000 fat pr dag, mener det etter dagens rapport ikke er noen umiddelbar grunn til å revidere ned produksjonsestimatet, da de venter at vekst i Peshkabir-produksjon også fremover vil motvirke nedgangen i Tawke.
Pareto Securities ser 15 prosent oppside til konsensusestimatene for DNOs 2019-produksjon, og mener det planlagte boreprogrammet trolig vil løfte produksjonsestimatet på Tawke-lisensen til 145.000 fat pr dag eller mer.
Videre melder Sparebank 1 Markets at produksjonen i kvartalet kom inn som ventet, grunnet økningen i Peshkabir.
De mener videre at DNOs driftsinvesteringsguiding for 2019 er "aggressiv", og ser en positiv kursreaksjon på 2-3 prosent i dag i forhold til markedet.
HH, finans@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.