Olje

wwbwb
07.02.2019 kl 11:50 1933

DNO:NORSKE EIENDELER ER FORTSATT DYRE -STYRELEDER (11:44)
Oslo (TDN Direkt): Norske olje-og gasseiendeler er fortsatt dyre, mener styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO.
-Det var derfor vi kjøpte norske eiendeler gjennom Faroe Petroleum, som var billigere enn om vi hadde kjøpt de stykke for stykke. Det ville også tatt oss mange år å gjøre. Det er en selgers marked. Men vi ser aktivt etter å vokse i Norge både med leting, utvikling og produksjon, og gjennom nye andeler i nye felt eller større andeler i eksisterende felt vi har andeler i, sier han til TDN Direkt i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon torsdag.
I dagens kvartalsrapport melder selskapet at de, i tillegg til å søke større eierandeler i lisenser, også ønsker å gjøre "bolt-on"-kjøp rundt eksisterende eiendeler. Relatert til dette sier Mossavar-Rahmani det kan være noen handler DNO kan gjøre med partnerne, for eksempel gjennom bytter og/eller kontanter.
-Vi ønsker å ha mer betydningsfulle andeler i lisensene. Vi ønsker heller å ha 30 prosent eierandel i en lisens enn åtte eller fem. Fordi vi nå også er en operatør må vi ha større andeler, sier styrelederen.
havard.hansen@tdn.no
TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.