Industri

sorte
08.02.2019 kl 18:24 1846

Har ikke vært inne her på en stund, men har fortsatt aksjene i INC.

Først vil jeg presisere det med Scana Steel. Det er Scana Bjornebörg AB som de slo konkurs, og hvor oppgjør fra konkursboet vil redusere gjelden til INC betraktelig. Denne virksomheten krevde en veldig stor kapitalbinding i forhold til resterende virksomhet INC fortsatt eier.
Scana Steel er ikke konkurs og eier fortsatt virksomhet. Scana Steel Booforge og Scana Steel USA. Men omsetning i Scana Steel vil følgelig bli drastisk redusert når Björneborg ikke lenger er med.

Björneborg har jo også betydelige kundefordringer og varelager. Er ikke mer enn rett og rimelig at nyopprettet selskap som skal drive dette videre bestiller og betaler innkjøp av varer. Varelager ligger trolig rundt 60-80 mill og kundefordringer over 100 mill. Når det gjelder leverandørgjeld så slipper man jo å betale denne så lenge de nå er konkurs. Så det er helt klart at det vil komme betydelige midler inn i kassa fremover.

Scana Subsea har jo også varer der for ca 25 mill som nå trolig snart er klart til levering hos Björneborg. Slik at det både for nåværende og fremtidige ordrer er viktig for flere av datterselskapene til INC at Björneborg fortsatt kommer til å drive fremover (dog med nye eiere). Så slik sett får vi håpe at de lykkes med satsingen.

Som en kommenterer her så vil de også få inn 30 + 21 mill fra tidligere eiendomssalg. Ser at det har blitt opprettet et nytt eiendomsselskap i fjor høst, men kan ikke huske at det har blitt informert om hva som er planen med dette selskapet.

Scana Offshore vil jo levere gode tall for 2019, med både Havfarmen til 100 mill og Brasil samt Castberg totalt 40 mill.

Med en gjeldsreduksjon på 2-4 kr per aksje, ikke bokført utsatt skattefordel på 80 øre og en like stor mulig etterbetaling fra Kina. I tillegg til høy aktivitet i 2019, så kan vår og sommer bli spennende.

Nå er emisjoner i utgangspunktet ikke positivt. Det er ingen konkrete planer som er lagt på bordet, og med dagens melding så er behovet sterkt redusert. Allikevel så håper jeg at styret forhandler med bankene om ettergivelse av gjeld utover det konkursboet og andre ekstraordinære inntekter vil bidra med de neste månedene. At man klarer å forhandlefrem en avtale tilsvarende det Bergen Group fikk i sin tid. (Der var krisen mer prekær). Men avtalen var gull! Bankene slettet mesteparten av restgjelden mot at aksjonærene la mer penger på bordet. Husker jeg tjente noe helt vilt på å være med der. Emisjon på 1 kr, salg på 3,4 - 4,20. Og så fikk vi tegne ca 25% nye aksjer ett år senere for 1,20.. For de som sitter fortsatt så har ikke emisjonen vært så lukrativ, men det var en fantastisk reise for oss som gikk ut til rett tid. I ettertid så har det jo bare vært rot og tull der, fulgte med en stund, men har nå gitt opp håpet om at det kan bli noe bra der fremover.
Nå var ikke poenget å irritere på seg en og annen aksjonær i Bergen Group, men å mimre om gode tider :)


Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.