Olje

really
09.02.2019 kl 08:15 2356

I den opprinnelige pressemeldingen oppgis det en pris på 9 MUSD på 2 demostasjoner. Er det snittpris på 700 stasjoner er kontrakten verdt 30 milliarder NOK for 700 stasjoner. Men regnestykket er nok ikke så enkelt. En del av stasjonene er mye større. Og om prisen på en prototype som dette er er lik prisen i full skala produksjon er tvilsomt.

Andre opplysninger vi har er at det skal bygges 30 stasjoner initielt, inkl. Disse to. NEL oppgir at investeringskostnaden for 1 MW H2 kapasitet er i underkant av 50 000 USD, men det er bare for å produsere H2. Den første kontrakten er på 1 GWH, slik at H2 produksjonsdelen av denne kan være verdt 450 MUSD. den opprinnelige pressemeldingen sier at ordren på de første 28 stasjonene har en verdi på ca 500 MUSD. Det priser hver stasjon til 18 MUSD.

Om vi antar at hver stasjon i snitt skal ha 16 MWH kapasitet blir det 60 stasjoner i den første ordren. Det betyr over 3 milliarder i året bare for Nikola ordren og godt over 3,5 milliarder totalt.

Men vel så interessant, 700 stasjoner representerer en omsetning på rundt 100 milliarder NOK. Det er definitivt ikke priset inn. Men så har de ikke kontrakt på det heller, enda.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.