Industri

Nikko
11.02.2019 kl 19:00 3733

Da fikk jeg jammen svar fra Hydro:

Takk for mail, og skjønner skuffelsen
Er en veldig krevende situasjon; operasjonelt, juridisk, politisk og kommunikasjonsmessig, som vi gjør vårt aller beste for å løse så godt vi klarer. Og er åpenbart hovedfokus for Hydro å komme tilbake til full produksjon.

Vi bruker store deler av våre eksterne presentasjoner, både ved kvartaler og kapitalmarkedsdagen i november, på å oppdatere på Alunorte. I tillegg oppdaterer vi jevnlig når det skjer utviklinger utenom disse faste møtepunktene.

Du nevner våre investeringer, disse har vi kommunisert om gjentatte ganger, senest på vår kvartalspresentasjon forrige torsdag.

En av hovedutfordringene våre er at dette er en veldig kompleks sak, samt at det er mye rykter og diverse meldinger som kommer fra andre kilder enn oss selv. Dette er oftest av en slik art at det er veldig krevende for oss å gå ut kommentere på. Vi er nødt til å forholde oss til fakta og sende meldinger på viktige milepæler og hendelser, sånn som feks semas sitt tekniske notat fra 16 januar, og kan ikke gå ut og kommentere (og potensielt forvirre markedet) på alle mulige rykter og spekulasjoner.

Et annet kompliserende aspekt er at dette nå i all hovedsak er opp til en dommer. Tidsaspektet for prosessen rundt hvordan dommeren angriper dette er uklar også for oss. Vi er derfor i en situasjon hvor det er umulig for selskapet å gi noe klar tidslinje (som vi også er veldig tydlige på at vi ikke kan gi), noe jeg skjønner kan være krevende og vanskelig å forstå for aksjonærer.

Igjen, bruker masse tid og ressurser på å komme tilbake til full produksjon, samt også å informere markedet så godt vi klarer.

Regards
Stian Hasle

Head of Investor Relations
Norsk Hydro ASA
Drammensveien 260, 0240 Oslo
M: +47 977 36 022
E: stian.hasle@hydro.com

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.