Industri

Barbro
12.02.2019 kl 07:45 3975

KVARTALSRAPPORTER Et sterkt år for Elkem ble avsluttet med et litt svakere fjerdekvartal på grunn av lavere etterspørsel fra Kina. Utbyttet per aksje er satt til 2,60 kroner, som utgjør 45 prosent av selskapets profitt i 2018.
Samlede inntekter i fjerde kvartal var 6.265 millioner kroner, som er likt med fjerde kvartal av 2017. Overskuddet havnet da på 974 millioner kroner (EBITDA), ned fra 1.078 millioner kroner i samme tidsperiode av 2017.

– Svekkede markedssituasjon i Kina resulterer i lavere salgspriser og volum for silikonprodukter, skriver administrerende direktør, Helge Aasen, i en børsmelding.

– Gjennomsnittsprisene i fjerde kvartal har generelt sett vært høyere enn tilsvarende kvartal i fjor, men dette har blitt motvirket av høyere råvarepriser og lavere salgsvolum. Fjerde kvartal var også negativt påvirket av spesialprodukter og engangseffekter for cirka 55 millioner kroner, uttaler Aasen videre.

Elkem har også hentet inn 1.750 millioner kroner i finansiering fra det norske obligasjonsmarkedet i fjerde kvartal, opplyser de, samt 250 millioner euro (2.110 millioner kroner) fra det tyske gjeldsmarkedet.

Selskapets gjeld havnet på 3.264 millioner kroner, og de mener at de har god likviditet og står sterkt finansielt. Egenkapitalen ved utgangen av 2018 var 13.722 millioner kroner.

Fremover venter de et svakt marked grunnet sesongvariasjoner i byggebransjen, men at prisene er ventet å stabilisere seg og øke etter første kvartal.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.