Industri

JohnnyBGood
14.02.2019 kl 10:04 5301

Jeg bare registrerer at REC må belage seg på å ligge i stabilt sideleie mange måneder til. Tabben ved eventuelt å unnlate og øke tollen til 25 %, er nettopp det signalet det gir folkerepublikken at uthaling av samtaler gjennom sendrektige forhandlinger virker.

USA forsøker å ta grep bl a for å endre Kinas respekt for IP og rettigheter til utenlandske selskaper. Men en eventuell avtale med Kina vil ha minimal effekt. Om det skulle komme til en slags avtale der Trumpen kan påberope seg noe som helst, og som han selvfølgelig vil overvurdrere betydelig, vil Kina ha sikret seg all mulig omgåelse av avtalen vha handelspartnere og byttehandel. De vil lete etter smutthull og ordninger som gjør at effekten virker minimalt fordelaktig for sin hovedfiende USA.

Selv om vesten tror at slutt på kald krig og kommunismens fall er så å si en realitet med demokratisering og liberalisering, har kommunist-Kina helt siden opprettelsen sett på vesten og spesielt USA, som sin fiende og utfordrer. De har opprettholdt denne mentaliteten og kun gjort unntak der det tjener deres ambisjoner (ref. Yulin-JV). Kina vil holde på sine planer om å dominere nøkkelindustri. De vil eventuelt kun endre måten ting blir gjort på, og skylde på at det er vestens egen feil at våre økonomier ikke kan holde følge.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.