IKT og Tech

Woody
KAHOT 29.07.2021 kl 11:34 15412

Nå kan være en meget bra timing for inngang i Kahoot (fra nå K!). Nøkkelord her er Duolingo, men jeg kommer tilbake til den.

Jeg har fulgt selskapet siden det kom på OTC og kursen har vært svak hver eneste sommer for så å ta seg opp når skolen starter. Man skal ikke glemme at K! opprinnelig var et sosialt tech-selskap der samling av folk stod sentralt. Entusiasmen var stor med stadig økning i antall brukere og kursen mangedoblet seg før corona. En kompetent ledelse snudde seg rundt og lanserte fjernundervisning da verden endret seg. K! vil ikke lide når verden går tilbake til normalen som andre selskaper kan oppleve. 80% av brukerne hadde K! før corona og fjernundervisning forsvinner heller ikke.

Analytikerne var meget optimistiske over at K! kunne bli et nytt globalt tech-selskap fra Norge, men kastet tidlig ut en livline om at selskapet måtte klare å konvertere brukerne til betalende brukere. Da K! gikk euforisk ble fokuset stadig dreid mot økonomien og media kastet seg på. Nå har det vært et overfokus på tall og selskapet har blitt billig. Det er altfor tidlig å kreve store tall og grønne tall. Brukerne er viktigere.

Alt på denne jorden dreier seg om menneskene, også økonomi. En ansamling av 100 millioner mennesker per mnd. har stor verdi i seg selv. Det blir som en by i skyen der folk kommer på besøk. Nettet er satt i system på en helt annen måte enn tidligere og de fleste følger hovedgatene. Hvis K! kan etablere seg som en "global digital by" plassert under kategorien undervisning vil mulighetene være enorme over tid. Man kan ikke regne ut verdien av selskapet basert på det som leveres av tall over en kort periode i et tech-selskap med en slik posisjon. At selskapet faller 25% på en dag på dette er et resultat av feil fokus og frykt skapt av media. Brukerne er der og hver av disse tallene er et menneske. Det må også med.

K! skal etter all sannsynlighet på Nasdaq. Clever har en gigantisk posisjon i USA og lot seg bli kjøpt opp (Nasdaq må ha blitt diskutert i forhandlingene). Softbank er største eier og øker. Blackrock, Microsoft, Disney er inne. K! ledelsen har også kommunisert dette. Amerikanere bruker K! mest.

Duolingo, en app som brukes for å lære språk, gikk på Nasdaq i går med oppgang på 36% første dagen. Den ligger i kategorien som K! eide Drops, men riktignok et større merkenavn. Selskapet har litt under dobbelt så mange registrerte brukere som K! og verdsettelsen er ca. det dobbelte, men dette er uten Clever og K! har langt flere ikke-registrerte brukere. Tallene er også ca. det dobbelte, men dette også uten Clever medregnet.

Dette tilsier at verdsettelsen til K! (+ Clever + Drops + Dragonbox + + +) er billigere sammenlignet med Duolingo og at kursfallet kan stoppe her. Skolestart er høysesong for K! og den er like rundt hjørnet. Med Clever-integrering og mulig Nasdaq annonsering utover høsten som trigger ser jeg inngangen nå som en bra mulighet.

https://www.edsurge.com/news/2021-07-28-duolingo-ipo-shows-investors-think-edtech-is-still-growing

https://www.reuters.com/technology/duolingo-valued-65-bln-shares-soar-debut-2021-07-28/

https://shifter.no/nyheter/derfor-valgte-clever-kahoot/210490
Redigert 29.07.2021 kl 11:41

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.