Farma

Er_mi
17.02.2019 kl 00:09 1120

Har ikke følgt aksjen denne aksjen, men kjenner godt til Multiconsult som selskap fra arbeidslivet.

Vet ikke om dette spørsmållet er så veldig relevant i denne tråden, men jeg har altid lurt litt på børsnoteringen av Multiconsult; hvorfor ønsker man i det hele tatt å børsnotere et rendyrket konsulentselskap?

Kjerneverdien i slike konsulentselskaper er jo menneskene som jobber der. Det de primært selger til kunder (muligens med unntak av noen mindre software og databaser) er jo arbeidstimer. Hvis plutselig femti personer med høy kompetanse slutter, så har jo selskapet direkte mistet en del av verdien. Det er jo litt som om det i et oljeselskap altid ville være mulig at en oljeplatfom plutselig reieser seg opp, sier good bye, og vandrer av gårde til en konkurrent (helt lovlig, og uten at selskapet kan gjøre noe med det).

Et rendyrket konsulentselskap er vel heller aldrig nødt å hente kapital gjennom emisjoner? Det å ansette mennesker og leie kontor og noe utstyr krever jo ikke så veldig mye kapital sammenlignet for eksempel bygge en fabrikk eller en oljetanker. Så hva er egentlig vitsen? :-)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.