Eiendom

Ingeniøren7
17.02.2019 kl 17:20 2972

Historisk sett har de blitt priset til en 30% likviditetsrabatt til langsiktig substansverdi. Ved 31.12.18 var substansverdi 298kr *30% rabatt så havner man på ca 210kr. Dnb har en kjøpsanbefaling og kursmål 215kr og argumenterer for det samme målet med 30% rabatt til substansverdi.
Ser man på mer likvide eiendomsselskaper slik som ENTRA eller de som er notert i Stockholm så prises de til substansverdi på børs og i noen tilfeller over substansverdi.
Tror grunnen til at OLT alltid har blitt priset til en rabatt er at de har nesten ikke utbetalt utbyttet, at du som aksjonær havner så til de grader i baksetet ved at en herremann på 95 år bestemmer alt. Nå som denne herremannen ønsker å høre på hva de andre aksjonærene sier og endrer utbyttepolicy, så er det ikke nødvendig med denne 30% rabatten.
Varehandelen som gjennomgår en ekstrem omveltning bidrar til at frykten for kjøpesenterdød fortsatt er tilstede. Ser man på de siste tallene fra OLT med 2,5% ledighet og rekkordhøyt resultat før skatter og verdiendringer er dette tydligvis ikke nok for at den frykten kan slippe.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.