Dagens tema

- Havfruen -
17.02.2019 kl 22:18 4069

Jeg tror politiet jobber etter helt andre spor enn de går offentlig ut med. For hvert døgn som går reduseres "timebetalingen" for kidnappingen dramatisk. Det er ikke noe mål for kidnappere å beholde et offer så lenge - tvert om er det forbundet med stor risiko og store vanskeligheter å holde et voksent menneske kidnappet over lang tid.

Uten å ta stilling til den aktuelle saken, men forelagt 15 ukers kidnapping med "vanskelig kommunikasjon" og "komplisert betalingsmetode" som ikke akkurat befordrer raskt oppgjør og tilbakelevering av et vrangvillig offer, så ville jeg vurdert følgende hypotese:

1) Kvinnen ble drept i sitt hjem ved kvelning uten spor natten til den dagen hun liksom skal ha blitt kidnappet.
2) Mannen kontakter østeuropeiske forretningsforbindelser om å fremskaffe kriminelle som kan fjerne liket mot en større sum i kryptovaluta som er umulig å spore.
3) Mannen sender en SMS fra kvinnens mobil neste formiddag som "et siste livstegn" mens de kriminelle lar seg fange av overvåkningskamera med "mystisk spaneoppførsel" samme formiddag.
4) En bil henter kvinnen og dumper henne langt unna (gjerne utlandet) samtidig som et krav fremsettes i en uvanlig type kryptovaluta som er vanskelig å innfri raskt.
5) Politiet kobles inn i saken og spiller med på narrativet fordi de vet at uten at det begås en feil, vil det bli umulig å finne liket, og jo lenger etterforskningen pågår, dess mer øker presset på gjerningsmannen - og til slutt vil det bli begått en avslørende feil.
6) Den østeuropeiske forretningsforbindelsen sender en fiktiv faktura på noe som fremstår som "et normalt forretningsoppdrag"; denne fakturaen betales ved forfall på vanlig vis, og den kriminelle banden får sitt oppgjør fra forretningsforbindelsen i utlandet.
7) Det er litt trøblete at politiet henger rundt, så etter noe tid må det etableres en kontakt og en litt umulig betalingsmetode. For disse tjenestene gjentas opplegget med en fiktiv utenlandsk faktura som betales på normalt vis og at oppgjøret til de kriminelle skjer som en forretningstransaksjon i utlandet.
8) Mannen holder seg med advokat så han ikke skal trå feil (advokaten kjenner ikke sannheten).
9) Politiet øker presset med søk rundt boligen og i vannet, men det vipper ingen av pinnen, for det finnes ikke noe drapsvåpen, blodspor eller noe lik i nærheten.
10) Presset blir ulidelig når politiet krever livstegn. Da er det plutselig mulig å gjøre alt som skulle vært gjort i løpet av 3 dager dersom det hadde vært håp.

Mye penger kan kjøpe hva som helst. Politiet kan derfor ikke gjøre annet enn å vente på feilsteget og presse på for å fremprovosere den avslørende feilen. Den kommer før eller siden...

Men som sagt - mitt scenario er ren fiksjon - et tenkt tilfelle med en ressurssterk drapsmann som kan betale seg ut av hva som helst og har et forretningsimperium å gjøre det gjennom uten at noe kan spores.
Redigert 17.02.2019 kl 22:24

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.