Transport

Reserven
18.02.2019 kl 23:21 5359

Et par sitater fra DN artikkelen
https://www.dn.no/luftfart/norwegian/bjorn-kjos/john-fredriksen/nhh-professor-om-norwegians-pengejakt-ledelsen-er-desperat-etter-a-fa-inn-penger/2-1-546495
som kun kan leses av DN abonnenter.

"– Selskapet og ledelsen er desperate etter å få inn penger. Men dette sikrer at pengene vil komme, sier finansprofessor Karin S. Thorburn ved Norges Handelshøyskole.

Den teoretiske verdien for hver tegningsrett er ifølge Norwegian på 21,45 kroner, men den faktiske verdien vil svinge i takt med Norwegian-kursen. Dersom kursen raser vil også verdien av tegningsretten rase.

Den risikoen var ikke Kjos og Kise villig til å ta. Allerede seks timer før emisjonskursen ble kjent meldte Norwegian at selskapet HBK Holding har inngått en avtale om å selge tegningsrettene det ikke trenger til en gruppe norske privatinvestorer og internasjonale finansinstitusjoner.

For å unngå kursrisikoen har HBK Holding gitt disse investorene en rabatt på 30 prosent i forhold til den teoretiske verdien av tegningsrettene. Familiene Kjos og Kise får 15 kroner per tegningsrett."De som kjøper tegningsretter av HBK Holding, betaler 15 kroner per tegningsrett, OG HAR FORPLIKTET SEG til å benytte tegningsrettene til å kjøpe nye aksjer for 33 kroner stykket. Dvs at de totalt betaler 48 kroner per nye aksje.

Dette bør gi en god pekepinn på hvor børskursen i hovedaksjen (48) og kursen på tegningsrettigheter (15) går inn for landing.

Redigert 18.02.2019 kl 23:26

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.