Farma

heilo888
19.08.2021 kl 22:20 2183

Klippet fra Finansavisen:

I andre kvartal fikk ArcticZymes Technologies salgsinntekter på 21,4 millioner kroner, en betydelig nedgang fra 33,4 millioner kroner i andre kvartal i fjor og 40,4 millioner kroner i årets første kvartal. Coronarelaterte inntekter utgjorde 4,5 millioner kroner, ned fra 11 millioner i andre kvartal i fjor og 16,5 millioner kroner i første kvartal i år.

Aksjemarkedet var ikke imponert og sendte kursen ned over 20 prosent på Oslo Børs torsdag.

Pareto Securities-analytiker Peter Östling har stor forståelse for at kursen falt såpass mye og han er ikke fornøyd med ledelsens innsats på å guide markedet.

– I fjor var andre kvartal veldig sterkt på grunn av pandemien, og vi hadde også forventet at salget skulle gå ned dette kvartalet, men det ble svakere enn vi hadde sett for oss, sier Östling på telefon fra Sverige.

Adm. direktør Jethro Holter i ArcticZymes mener imidlertid salget var som forventet.

– Salget i andre kvartal gikk som forventet etter et sterkt første kvartal i år, kommenterer han i børsmeldingen.

Analytiker Östling i Pareto Securities er enig i at første kvartal var veldig sterkt, men han påpeker at man da mistenkte at det var en hel del lageroppbygging av enzymer hos kundene. Det mener han ledelsen burde snakket om da de la frem rapporten for første kvartal.

– I stedet viser ledelsen til dette nå i ettertid. Ledelsen gir jo ingen guiding og da faller aksjekursen slik som i dag. De må bli bedre til å guide markedet slik at de slipper disse slagene hver gang de rapporterer, sier Östling.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.