Offshore

delta
21.02.2019 kl 23:18 6583

tordis
Samme fin.modell som Shelf Drilling annonserte for deres nyannonserte riggkjøp? Eierne av målsatt riggkjøp som nye eiere i ODL som en del av fin.pakken med rettet emisjon mot dem til kurspremie vs. dagens kurs? Ikke vet jeg. Men utleiekontrakt over minimum 2 år med oljeselskap er som regel på plass når ODL annonserer riggkjøp.

Ellers meget bra Q4'18-resultat i dag. Noe av det positive avviket vs. konsensus kan være at mange har forstått ODL slik at OpEx under hele mobiliseringen skulle utgiftsføres løpende mens inntektene skulle periodiseres over boreperioden mens regnskapet faktisk er satt opp slik at OpEx og utgifter under mobilisering og demobilisering i sin helhet belastes over boreperioden på ca. 2 mnd - noe som er mer logisk. Det fører til høyere EBITDA i Q4'18 enn den alternative måten å føre regnskap på, men likevel kommer regnskapet ut med en del høyere EBITDA for MODU enn hva jeg kan etterkalkulere og utlede basert på de underliggende data som ODL har opplyst (så som rater i Q4'18, utnyttelsesgrad, off-hire, mobiliseringsperiode etc) .
Redigert 21.01.2021 kl 04:16

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.