Farma

Londonmannen
22.02.2019 kl 14:46 2393

Problemet hadde ikke vært hvor mange aksjer du og jeg eier, men hvor mange aksjer fremtidige verdier skal deles på. La oss for enkelthets skyld si at selskapet i dag har 20mill aksjer. En fremtidig verdi på hundre mill vil da utgjøre kr 5 PR aksje. Hadde selskapet derimot gjennomført flere emisjoner for å sikre seg penger til utvikling av Cysview og endt opp med 100 mill aksjer så ville fremtidige verdier på 100 mill måttet bli spredt over 100 mill aksjer og hver aksje fått 1 kr. Så en med 20k aksjer ville fått en verdiøkning på 20000kr isteden for 100000 som han ville fått med færre aksjer i selskapet. Da betyr deg noe at selskapet har klart å bringe Cysview frem til FDA godkjenning uten å måtte trykke opp 80 mill aksjer ekstra. Om skulle du skulle beholdt din relative eierandel måtte du betalt inn penger for emisjon som ble gjennomført opp til 100 mill aksjer eller godtatt at din eierandel ble vannet ut til en femtedel av det du opprinnelig hadde.

Faktum er at med et relativt lavt antall aksjer så har aksjonærene sluppet å måtte skyte inn penger i tide og utide for å holde selskapet flytende. Nå ser det ut til at vi slipper flere emisjoner i PHO og at verdiene selskapet heretter skaper blir fordelt på et relativt få antall aksjer.Det anser jeg som positivt.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.