IKT og Tech

rischioso
17.09.2021 kl 11:13 4004

Den synlige shorten er på 5,3 millioner - den usynlige shorten som ligger under 0,5% pr short andel noe som tilsvarer andeler på over 2m aksjer kan kjøpes og selges om hverandre uten at det blir registrert i markedet. Mao, om du er er en stor aktør som ønsker å posisjonere deg så ønsker du å gjøre det rimeligst mulig og du etablerer 1 eller flere shortandeler under grensen på 0,5%. Dermed har du anskaffet deg verktøy og kan fritt og uten at det er synlig i shortregisteret kjøpe og selge bulker på 2m aksjer får å bremse kursutviklingen når du posisjonerer deg.

Ja, det er en risk for at du vil ende opp med å tape på shorten, men skal du posisjonere deg betydelig la oss noe ala Folketrygdfondet på 6% og du har en 1 eller flere små shortandeler under 0,5% så vi det eventuelle tapet på denne shorten være mindre enn gevinsten med å få posisjonert deg billigere - og det er det jeg mente med termen short-play.

Når det er sagt så vil jo dette komme til en ende og shortandeler må dekkes inn - både synlige og usynlige og jo flere som benytter seg av denne muligheten jo flere tidvise skyv vil det bli når de dekkes inn og så kan det skje andre ting som man ikke har kontroll på som at selskapet melder triggende news noe som igjen vil sette fart på inndekkingen og jo flere jo sterkere - mao, på et eller annet tidspunkt så vil shortandelene dekkes inn helt eller delvis og kursen vil skyte fart med eller uten andre triggere.

Uansett - mitt bet er at vi endelig og omsider vinker farvel til 60 tallet til uken og at kursen vil starte etableringen på 70 tallet - som en start ... ;)
Redigert 17.09.2021 kl 11:23

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.