Shipping

Empire
26.02.2019 kl 20:41 4493

Meget bra kvartal fra SFL og det ble utbytte hjelp fra både Golden og Fro. Det blir spennende å se om Fro gir ubytte om noen dager. Jeg tror Fro kan betale, men at de heller setter pengene på bok. Ratene som SFL oppnådde for Vlcc var i overkant av 28 000 Usd/day og for Suezmax 17500 Usd/day.

SFL legger av 68M Usd til bankkontoen når alt er gjort opp og av dette så kommer 55M Usd fra drift. Bunnlinjen forteller kanskje en annen historie (jmf artiklene over), men det er cashflow og utbytte kapasitet som er det interessante for undertegnede. SFL sitter dermed på ca. 212M Usd ved utgangen av året. I mars skal obligasjonen fra 2014(6% rente) betales ned. Av originalt 900M Nok gjenstår det nå ca. 670M Nok(80M Usd) og selskapet sier de skal betale dette med tilgjengelig cash.

Container segmentet la på seg meget gode penger Q4. Noen plusser og minuser selvfølgelig. Pluss er at de fikk flere båter på kontrakter med gode solide selskaper, minuset er de re-forhandlede ratene som er noe svakere, men dette følger den generelle tendensen for container segmentet.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.