Shipping

rischioso
04.10.2021 kl 20:11 5781

Kan ikke se at ikke ytterligere økt prod fra OPEC sin side denne gangen er negativt - heller tvert i mot. OPEC sin jobb er å balansere produksjonen etter den faktiske etterspørselen, og oljeprisen er viktig i så henseende for en oljepris på 80 tallet vil booste skiferoljeprod noe som igjen vil dempe oljeprisen gjennom økt prod og dermed økt tilbud. Skulle OPEC så ha økt prod på toppen av dette så ville markedet etter hvert blitt oversvømt av olje med tilhørende krakk i oljeprisen noe ingen er tjent med så med det i minnet så var OPEC sin avgjørelse helt korrekt pr nå

At noen velger å tolke det dithen som at OPEC ikke ser en økende oljeetterspørsel fremover nå som verden åpner opp igjen blir jo helt feil - klart de ser den, men de ser også at det vil komme veldig mye skiferolje fremover nå som prisen er så høy. Mao, det er mange mekanismer som skal hensyn tas og forstår man ikke disse - ja så blir det også utfordrende å forstå sammenhengen.

OPEC estimerer, men det er ingen garanti for at det er fasit og av samme grunn skal man heller ikke se bort i fra at de må åpne kranene ytterligere litt lengre frem.

Uansett, etterspørselen vil øke fremover og den samlede oljeproduksjonen vil øke nå når skifer prod slår inn for fullt så gjenstår det og se om det vil være nok.
Redigert 04.10.2021 kl 20:27

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.