Offshore

Hvalross
07.10.2021 kl 15:28 3522

"07.10.2021 Regjeringen har satt i gang en åpningsprosess for mineralvirksomhet på norsk sokkel. Olje- og energidepartementet, som har forvaltningsansvaret for havbunnsmineraler, vil lede arbeidet med åpningsprosessen."

19-21 okt er den store havbunnsmineralkonferansen. Her er alt som kan krype og gå fra mineralkåt embetsverk, offshorenæring og smart money. Det blir nok mye skriverier og oppmerksomhet på Norges nye potensielle trilliardnæring. Om disse fremtidspengene er nok til å bevege markedet nå vil vise seg men noe vet vi:
-Norge har verdens nest største forekomster
-Myndighetene presser på. Forekomstene på norsk kontinentalsokkel er ikke bundet av internasjonal havrett og kan begynne så snart prosessen som er startet i dag (!) er ferdig.
- i motsetning til olje og gass hvor seismikk må stå i kø og får oppturen sin som nr 3 etter 1oljeselskapene og 2rigg, er dette markedet enda under utvikling. Seismikk blir dermed sektoren som får de første kronene. Forekomstene må åpenbart lokaliseres før de kan utnyttes.
- ap og sp regjeringen varsler en mer aktiv næringspolitikk. Et av kjerneområdene er å bygge en hel verdikjede rundt batteri. Da trengs det råstoff. Oljebull Borten Moe har også uttalt seg om viktigheten av den gryende havbunnsmineralnæringen. Olaf Lundteigen tar til orde for et fond på 100 milliarder til å fordele på grønn industri
- enda er ikke mineraleventyret overhode priset inn i de ulike seismikkaksjene. Men selskapene selv synes åpenbart dette er viktig. Sponsorene av den store havbunnsmineral konferansen 19-21 oktober er i rekkefølge:
TGS
Fearley Securities
PGS
GCE Ocean Technology.
Hvilke løsninger og samarbeid vil presenteres? Og vil det når det nå i noen grad blir mere håndfåst reflekteres i kursen? Husk de første pengene til denne gryende næringen med symboltung startskudd i dag 7 okt 2021 kommer jamnt og stødig med staten i ryggen, og de første pengene skal til leting.

https://events.geonova.no/event/deep-sea-minerals-2021/#program
Redigert 07.10.2021 kl 15:29

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.