Bil og motor

mishka
28.02.2019 kl 21:54 3808

Tøv. Bilene ble ikke det spøtt bedre etter at Gorbie rev opp alle drueplantene i Georgia og omtrent innførte forbudstid. Lada var slett ingen direkte dårlig bil da den kom i 1975, men det var fordi den egentlig var en lisensprodusert Fiat 124 fra 1967. Feilen russerne gjorde var at de kasta ut den nydelige fiatmotoren med stor boring og kort slaglengde som ga et nydelig høyt turtall med dobbel weberforgasser. Så satte de inn sin egen "dampmaskin" med lang slaglengde som riktig nok ga motoren høyere dreiemoment på lavt turtall. Har hatt Lada også, been there done that. Volga var slett ikke så verst på 60 tallet. Modellen Gaz 21ble til og med solgt i bøtter og spann som taxier i Norge av drosjeeiernes innkjøpslag. OK kvalitet hadde nok sammenheng med at størstedelen av befolkningen på 50 og begynnelsen av 60-tallet ikke følte seg lurt. Deretter kom modellen 3102 og kvaliteten gikk til helvete for da begynte store deler av befolkningen å bli pissed og forsto at de ble lurt av "eliten" og samholdet og moralen råtnet på rot i Sovjet og resten er historie.

Lurt av "eliten"? Hørt det samme i det siste? Min kone som selv måtte være medlem av kommunistpartiet for å få høyere utdannelse og samtidig lyttet på voice of America med Grundig satellitt på kortbølgen (innsmuglet av sovjetiske idrettsutøver i OL) og leste innsmuglede tyske postordrekataloger som andre leser porno sier at hun ser klare paralleller i Norge i dag. Prøv å ha en jobb hos UDI samtidig som du er medlem av f.eks. SIAN ?. Det holder egentlig med en jobb hos NAV eller være lærer og være aktiv i Frp. Du er like bannlyst som en som sympatiserte med USA i Sovjet. Max Hermansen er et godt eksempel i så måte.

Det som er helt skremmende er at Magasaki nettopp forfekter den planøkonomien og ikke minst ONDSKAPEN som kommunismen var tuftet på. Han snakker f.eks. om:

"når samfunnet ruller ut elbiler i full skala og et forbud for fossile biler 2025 med et påfølgende totalforbud 2035".

Samfunnet ruller ikke ut noe som helst i et normalt land. Det var bare i kommunistiske land med planøkonomi de gjorde det. Og ikke bare biler. De planla også hvor mange par dårlige sko og dårlige dresser som skulle "rulles ut av samfunnet". Det er forbrukerne som kjøper det de har lyst på. Og i normale land uten for mye statlig innblanding så kjøper folk flest foreløpig ikke elbiler.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.