Industri

Frodon
02.03.2019 kl 10:34 10330

"Er en veldig krevende situasjon; operasjonelt, juridisk, politisk og kommunikasjonsmessig, som vi gjør vårt aller beste for å løse så godt vi klarer. Og er åpenbart hovedfokus for Hydro å komme tilbake til full produksjon.

Helt siden vi kom i situasjonen at vi ikke lenger kunne bruke «drum-filter»-teknologi, og var tvunget til å kun bruke «press-filter»-teknologi, har vi vært åpne om at det kan føre til lavere produksjon fra Alunorte siden dette er en ny teknologi som vi har mistet 8 måneder på å «rampe-up» og trenger tid for å kjøre inn filterne. I dette kvartalet gikk vi noe lenger og indikerte prosentall, da vi har noe mer oversikt over hva vi mener er dagens kapasitet.

Riktig at det ikke står noe i TAC/TC om hva som skal til for å starte opp, men vi mener uansett at det var et veldig viktig steg i riktig retning, ikke minst som en felles forståelse av hva som gjøres på teknisk og sosial side, samt for å forbedre dialogen med stakeholdere i Brasil/Para.

Det har generelt vist seg vanskelig å få klarhet i hva som konkret skal til for å gjenoppta produksjon. Og også bli enige med alle stakeholdere om hva som faktisk skjedde i februar i fjor. Verdt å merke seg at føderal og delstatlige miljømyndigheter nå har gitt «go» for restart (og også vært tydelige på at det ikke var utslipp fra deponiene for bauksitt rester), men venter fortsatt på en beslutning fra den føderale domstolen. Vi er derfor i en situasjon hvor det er umulig for selskapet å gi noe klar tidslinje (som vi også er veldig tydelige på at vi ikke kan gi), noe jeg skjønner kan være krevende og vanskelig å forstå for aksjonærer.

Hovedfokus er å få opp produksjonen i Brasil.

Når det gjelder artikkelen du referer til er dette et av mange eksempler på rykter/synsing som vi blir møtt med og har blitt møtt med gjennom det siste året. Vi har som sagt intet tidsestimat å gi, og tviler sterkt på at det er andre (utenom dommeren..) som har det heller.

Igjen, bruker masse tid og ressurser på å komme tilbake til full produksjon, samt også å informere markedet så godt vi klarer. Men heller ingen problemer med å skjønne skuffelsen fra aksjonærer om at dette har tatt lang tid".

Regards
Stian Hasle

Head of Investor Relations
Norsk Hydro ASA

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.