Bil og motor

mishka
03.03.2019 kl 12:56 2878

Helt riktig beskrivelse av Brit.
Dette tror jeg bilimportørene generelt og Møller spesielt har tenkt på. Det nye nå blir ren leie (ikke tradisjonell leasing). Hørt om Møllers nye baby HYRE?
Det er en slags leie hvor man bare betaler et månedlig beløp og Møller fikser resten. Enkelte store tyske forhandlere har begynt med det samme. Og det de reklamerer med er at du en gang eller to i året kan bytte bil. F.eks. cab om sommeren og suv om vinteren. Dette gjør at de ikke er avhengig av å selge bilen når leasingen-perioden går ut etter 3-4 år. Og gjett hva de gjør når bilen begynner å bli sliten og ikke så attraktiv å leie heller? Jo da fortsetter de å leie den ut i det de kaller "fremvoksende økonomier" eller det som på ærlig språk kalles shithole countries. Dette vil bli den nye Thorn leie-TV for den som har levd en stund og husker det fenomenet. TV-en kosta til slutt 25 lapper bare man hadde leid den lenge nok. Som alltid er det dyrt å være fattig. Tipper Møller har inkludert sine forhandlere i Baltikum i disse planene.

Og grunnen til at dette går er ikke at folk driter penger. Det går rundt fordi det er en helt enorm "luksusfelle" der ute i det norske samfunnet med en helt enorm oppblåst forbruksgjeld. Det er et dårlig tegn i tiden når obskure kredittkortfirmaer hyrer inn somaliske ungdommer til sommerjobb med å stå i døra på Stovnersenteret å pushe kredittkort på folk som omtrent må signere med fingeravtrykk.

Som alltid er det slik at cash is king. Blir spennende å se hva man kan få pent brukte Passater for i tiden som kommer. Jeg følger faktisk konkursene i Brønnøysundregisteret daglig. Det er nesten ikke en dag nå uten at en eller annen som driver med bruktimport av biler konker.
Møller greier seg uansett for de har bransjens dypeste lommer og enormt med gamle penger saltet ned i bl.a eiendom.
Redigert 03.03.2019 kl 12:57

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.