Industri

The Godfather
22.10.2021 kl 10:39 3307

METALL(NY): EUROPEISKE SELSKAPER ADVARER MOT KATASTROFAL MAGNESIUMMANGEL

Oslo (Infront TDN Direkt): En bred gruppe av europeiske metallprodusenter og industrielle forbrukere advarer mot katastrofale konsekvenser av mangel på magnesium fra Kina.

Det fremgår av en melding fra bransjeorganisasjonen European Aluminium fredag.

Meldingen fra European Aluminium, Eurofer, ACEA, Eurometaux, industriAll, ECCA, ESTAL, IMA, EUWA, EuroAlliages, CLEPA og Metals Packaging Europe ber bransjeforeningene om tiltak mot "den overhengende risikoen for produksjonsstanser i hele Europa som følge av en kritisk mangel på tilførsel av magnesium fra Kina".

"Uten umiddelbare tiltak fra EU truer dette problemet, hvis det ikke blir løst, tusenvis av bedrifter over hele Europa, hele deres forsyningskjeder og millioner av jobber som er avhengige av dem", heter det i meldingen.

Det fremkommer videre at de høye prisene på magnesium gjør det nesten umulig for europeiske bedrifter å produsere materialer som inneholder magnesium på et bærekraftig nivå. Europa er ventet å ha for lite tilgang på magnesium innen slutten av november, som kan etterfølges av produksjonsmangel, stengte virksomheter og tap av arbeidsplasser.

Organisasjonene ber EU-kommisjonen og nasjonale myndigheter umiddelbart arbeide mot kinesiske myndigheter for å løse den kritiske mangelen på kort sikt og mot de langsiktige tilbudseffektene på europeiske industrier.

Mangelen på magnesium fra Kina er trukket frem som et problem av flere de seneste ukene. I forrige uke uttrykte Alcoa bekymring under selskapets kvartalsfremleggelse.
Redigert 22.10.2021 kl 10:44

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.