IKT og Tech

Woody
22.10.2021 kl 13:15 1719

Det er bare å løfte blikket folkens. Kahoot! skal langt opp på sikt. 1 millioner betalende brukere er et helt utrolig tall. Jeg husker for drøye tre år tilbake da det var en intern uenighet om man skulle starte å ta betalt. Daværende CEO Erik Harrell gikk av da styret og styreleder Eilert Hanoa ønsket en ny retning med fokus på lønnsomt. Grunder Åsmund Furuseth tok over som CEO. Første mål var 5000 betalende brukere etter lanseringen. Nå er det 1 millioner mennesker som betaler. 1 mill.! Det føles ikke som lenge siden. Det er enklere å klare 10 millioner betalende brukere herfra enn det å gå fra null til 1 million. Nå har man bevis på at modellen fungerer og verden rommer 7800 millioner mennesker (og flere blir det). Kahoot! er populær verden over.

Når det snakkes om høyere rente, at man skal satse på verdi fremfor vekstaksjer og snakk om bobler så skremmer dette investorer og skaper ubalanse i Kahoot-kursen på kort sikt. Shortere utnytter muligheten som sentimentet gir. Kursen faller også fordi det er lenge til det skjer noe. "Alle" vet at kursen skal til himmels fra januar da det blir rekordtall og Nasdaq snakk.

K! skal på Nasdaq. Det var det samme da den skulle gå fra OTC til Merkur Market. Man ventet det i januar, så juni og så ble det september til slutt. Samme til Oslo Børs. Utsatt, men gjennomføres til slutt. Grunnen er at ledelsen og Hanoa ikke lar seg forhaste av det markedet krever. Der er det fullt fokus på selskapet og kundene, ikke tradere og utålmodige investorer. Det er også en integreringsprosess med Clever denne høsten. Ting gjøres i tur og orden med fokus på å bygge noe solid på lang sikt. Når grepet er festet kan ballen rulle i evigheten. Nasdaq notering er ikke førsteprioritet i den sammenhengen.

Hvis man uten å la seg påvirke av støy ser grundig på aksjen så ser man et helt spesielt case. Et globalt teknologiselskap som opererer i grunnskolen(!) og som vil omsette for tett på 100 millioner dollar i 2021 og generere cash. Bobler sprekker når man ikke tjener penger og har gjeld som ikke kan betjenes. Kahoot! har ingen gjeld, en sterk posisjon i et voksende marked og stor cash-beholdning til oppkjøp. Teknologi er alltid fremtiden. Det har det vært siden ilden. Ingenting kan slå det å eie morgendagen teknologi.

Nytt fra Dragonbox i går som eksempel. Slikt kommer hele tiden, så ikke noe spesielt ved det., men i sum er det en evig sammenhengende strøm med nytt materiale til glede for alle som bruker Kahoot!

https://dragonbox.com/math-labs

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.