Industri

citius
26.10.2021 kl 10:00 2334


ELK: CARNEGIE VENTER EBITDA OVER TO MRD/KVARTAL FREMOVER
Oslo (Infront TDN Direkt): Carnegie oppjusterer sitt kursmål på Elkem-aksjen til 50 kroner fra 45 kroner og venter at Elkems ebitda vil overgå to milliarder kroner pr kvartal fra og med fjerde kvartal etter kraftig prisoppgang for selskapets produkter.

Det fremgår av en oppdatering tirsdag.

Siden Elkem la frem tall for andre kvartal har prisene på silikoner (DMC) steget nesten 100 prosent, mens prisene på ferrosilisium og silisiummetall har steget med henholdsvis 240 og 320 prosent.

"Ettersom Elkems oppnådde priser (med unntak av silikoner) generelt har et tidsetterslep på 3-6 måneder venter vi solid vekst i ebitda for fjerde kvartal, som burde overgå to milliarder kroner med god margin", skriver Carnegie.

Meglerhuset har oppjustert sine prisprognoser for 2022 med rundt 40 prosent, men disse er fortsatt 60-66 prosent under dagens spotpriser. Ebitda-estimatet for 2022 er tatt opp med 29 prosent, og er inkludert antagelse om 20 prosent høyere kostnader.

TDN Direkt finans@tdn.no

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.