Transport, bil og fly

Hektar
26.02.2018 kl 17:29 8001

Nå er det litt langt ute å sammenligne et etablert selskap med en nyoppstartet bedrift i ambisjonsrus. Dette lærer du andre året i ledelsesteori. Man bygger et grunnlag for vekst som man videre utnytter.

Og det stemmer at det er en stor mediakampanje på gang mot både NAS og NOFI, selv med den ekstreme veksten og spesielt lønnsomheten for sistnevnte så har nesten daglig negativ medieomtale medført en kraftig skrell i markedsverdi. Problemet er at dette påvirker ikke driften i like stor grad og gjør ikke resultatene mindre fabelaktige. Med en ROCE som NOFI kan skilte med vil selv en førsteårsstudent på BI være enig i at en P/E på under 8 er en oversolgt aksje. Men, ser man på markedstilstandene i Norge, da særlig ift markedsverdi og omløpshastighet er det svært lite kapital som skal til for å oppnå ønsket effekt.

Likefullt, drift og lønnsomhet kan man ikke nekte på. Underprising? Soleklar. Dessverre er det mye rovdrift som vil foregå utover våren og aksjonærene som får svi for dette, men tar man det langsiktige perspektivet er det vanskelig å finne en mer garantert investering per dagens tilgjengelige informasjon.
Redigert 20.01.2021 kl 20:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.