Bil og motor

mishka
06.03.2019 kl 15:10 663

Motorene er plassert ved hjulene. Elektrisk bremsefunksjon fungerer slik at el-motorene blir til en generator når du trår på bremsepedalen. Jo hardere du trår jo mer lader det og jo mer bremser det. Man kan faktisk ved rolig kjørestil omtrent unngå å bruke de konvensjonelle bremsene. Slik er det også på alle hybrider. Ved kraftig oppbremsing brukes sef. bremseskivene akkurat som på enhver annen bil. Den lille ulempen er at på elbiler og hybrider så brukes bremsene som oftest så lite at bremskivene, spes. bak, lett ruster. Man bør derfor bremse kraftig noen ganger i uka for å unngå dette.
Hybridbiler lader også i f.eks. nedoverbakke med den vanlige motoren avslått. Bensinmotoren kobler seg automatisk ut og inn ettersom hvordan man kjører. I nedoverbakke kjører den alltid med bensinmotoren avslått. Når man gir litt mer gass enn at det er nok kraft fra elmotoren slår bensinmotoren automatisk inn. Dette foregår så sømløst at man merker det nærmest bare ved å se det på instrumentpanelet.
Redigert 06.03.2019 kl 15:14

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.