Offshore

delta
06.03.2019 kl 15:56 6714

ODL:JOBBER MED Å TA INN "BEACON ATLANTIC" OG "PACIFIC" PÅ MANAGEMENT-AVTALE

Oslo (TDN Direkt): Odfjell Drilling har tidligere kommunisert at de ser etter tilgjengelig borekapasitet i markedet. Riggene det er snakk om er "Beacon Atlantic" og "Beacon Pacific" fra CIMC Raffles-verftet i Kina.

-Vi jobber først med å ta inn en av dem på management deretter kanskje en til, der "Beacon Atlantic" vil komme først, sier konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Drilling til TDN Direkt onsdag.

Lieungh sier Odfjell Drilling har jobbet i et halvannet år for å finne en løsning med kineserne, men at de nå har mulighet for en kontrakt.

-Vi har nå mulighet for en kontrakt og vi har en mulighet med kinesisk "acceptance", så tanken er å få de til Norge. Vi vil ha en opsjon på å kjøpe dem, gjennom aksjer, eller kontanter. Vi har ikke bestemt oss for hva vi gjør. Dersom vi lykkes nå gjør vi en management-avtale, men jeg tror ikke åpningsraten er noe å bli fornøyd med, sier Lieungh.

Lieungh sier Odfjell Drilling har vært i flere anbudsrunder med "Beacon Atlantic", blant annet på Luno II, der Northern Drillings "West Bollsta" gikk av med seieren, samt Neptuns Duva-utvikling.

-Vi byr den inn der vi ikke har rigg selv, sier konsernsjefen.

Han sier ratene Odfjell Drilling byr inn "Beacon Atlantic" på er lave, og at grunnen til at Odfjell Drilling ikke har vunnet anbud med riggen er at de ikke ønsker å ta risiko.

-Vi ønsker ikke å ta risiko når vi tar en rigg fra Kina. Det å ta en rigg fra verftet til operasjon er mellom 70, 80 og 90 millioner dollar. Det der er ikke vi villig til å betale på de riggene. Dersom man ikke blir enige om mobiliseringen blir riggen liggende, sier han.

-Vi vil sikre at vi har kontroll på de markedene vi er i. Riggene vil vi tjene en beskjeden management-fee på, og ratene for å ta det opp vil være lavt, lavere enn hvis vi for eksempel bød inn "Deepsea Atlantic" på de samme jobbene. For å få riggene inn døra må man gå lavt, sier Lieungh.

Han er uenige i påstanden om at Odfjell Drilling ødelegger markedet.

-Det er bare tull. Om ikke vi tar de riggene, så vil noen andre ta dem så de kommer uansett. Vi har jobbet lenge med å få tak i dem, og du får det du forhandler om, sier Lieungh.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.