Shipping

ks1977
07.11.2021 kl 17:55 5512

Nok om det? Kanskje fra din side, men tror vi må korrigere det bildet litt gitt...

Supramaxratene har jo vært svært hyggelige (for å si det mildt) fra og med Q2, og har jo også tidvis vært høyere enn cape, men når du skriver 24-27k så glemmer du å ta med at 2020 bulkers hadde en TCE på 39,5k i Q2 (inkl de to på 27k)... Og når du skriver at 1/4 av JIN sin tonnasje tjener det samme eller mer, så glemmer du å påpeke at JIN hadde en TCE på 19k i Q2 (side 5 i Q2-rapporten)... (ganske imponerende at JIN ikke klarte mer enn 19k når spotratene praktisk talt ikke var under 20k)

Ellers så må vi holde tunga rett i munnen her;
1) Det stemmer at 2020 bulkers har alle sine 8 skip på lange chartre, men
2) Disse har i all hovedsak kjørt på spot (og dette burde vel vært nok til å motgå spekulasjonen din)
3) To av skipene (de på 27k pr dag) ble konvertert til 9mnd TC i mars 2020 da spot for cape var på bunn (de gikk altså ikke ut på lav TC, og selskapet seilte praktisk talt alle skip på spot frem til da)
4) Det er først nå nylig (fra september for to av de, og fra november for de to siste) at de har redusert spoteksponeringen (noe som ser ut til å ha vært smart, men det vet vi ikke før om knappe to måneder) - selskapet har i sine kontrakter rettighet til å konvertere deler eller hele gjenværende periode over på TC ut fra FFA
5) Alle 8 går over/tilbake til spot fra nyttår (skjønt vil ikke videre overraske dersom de konverterer et eller to skip til TC i Q1)

Det er ikke urimelig å spekulere litt i at bankene har noen krav/begrensninger, men jeg kan ikke se videre spor av påstanden din så disse kravene/begrensningene må i så fall være ytterst bagatellmessige. Likevel så ble denne påstanden fremmet som fakta

Om du så skulle ha rett, så er det i dårlige tider at de må låse et par av skipene på "dårlige" rater i en kortere periode - de andre 6 skipene har jo grafset til seg kjemperater hele veien... (og så kan man alltids diskutere om det er ønskelig å ha et konservativt selskap som safer inn gode TCer i stedet for å satse alt på spot)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.