Olje

gunnarius
08.03.2019 kl 14:27 1018

Riktignok noe lavere bilsalg i Kina etter siste måling, men det ser da fremdeles ut som om kineserne spiser olja til frokost?

MARCH 8, 2019 / 6:35 AM / UPDATED 7 HOURS AGO

China's February crude imports surge 22 percent; gas imports drop from January

Chen Aizhu, Meng Meng

SINGAPORE/BEIJING (Reuters) - China’s crude oil imports rose to the third-highest volume on record on a daily basis on increasing purchases by new private refineries, while natural gas imports eased as demand dropped amid warmer temperatures, customs data showed on Friday.

https://www.reuters.com/article/us-china-economy-trade-crude/chinas-february-crude-imports-surge-22-percent-gas-imports-drop-from-january-idUSKCN1QP0GJ?feedType=RSS&feedName=topNews&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Noe lavere oljepris som det henvises til skyldes lavere forventet global vekst.

Vis meg heller tallene. La oss se om det kommer til et punkt der sanksjonene for Venezuela og Iran sammen med de samlede kutt fra OPEC virkelig viser at det etter slike inngrep fremdeles er langt større tilbud enn etterspørsel.

Slik dette vurderes fra min side:

Shortposisjoner har betydning, prognosene/vekst har betydning og mangel av en endelig handelsavtale mellom USA og Kina har betydning. Sikkert flere årsaksforhold, men oljeprisen vil etter full implementering av OPEC og kutt, sammen med oljesanksjonene – så har jeg fremdeles liten tro på kollaps i oljeprisen.

Kanskje volatilitet fremover også, men jeg fastholder at inntil det viser seg at ingen tiltak av noe slag fra OPEC eller Trumps sanksjoner virker, så er det ingen grunn til å fortvile. En eventuell kollaps av oljeprisen betinger full kollaps i makro og børsene. Dersom ikke, vil høyst trolig alle tiltak og sanksjoner normalisere oljeprisen på kort sikt.

Meget lavt volum i handelen.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.