Shipping

Mister Green
02.12.2021 kl 12:28 6937

Dårlig nytt for Mpcc.

KOMMENTAR: OSLO BØRS FALLER TORSDAG, SEB TROR PÅ BEDRING I FORSYNINGSKJEDEN
Oslo (Infront TDN Direkt): Oslo Børs handles i negativt terreng torsdag, men SEB tror forsyningskjedeproblemene er i ferd med å avta. Opec+ vil i dag bestemme om de skal øke produksjonen i henhold til planen.

SEB publiserte onsdag en strategisk oppdatering som peker på at forsyningskjedeproblemene kan være i ferd med å lette, samtidig som global vekst kan akselerere i begynnelsen av 2022.

I rapporten skriver de at World Manufacturing PMI var flat både i oktober og november, mens prisene for industrimetaller steg. Restriksjoner for å bekjempe delta- og omikron-variantene av koronaviruset har mest sannsynlig forsinket dette vendepunktet frem til starten av 2022, men den globale etterspørselen fortsetter, ifølge meglerhuset, å se motstandsdyktig ut.

Videre skriver SEB at det er indikasjoner på at forsyningskjedeproblemene som har hindret produksjonen i å holde tritt med etterspørselen, nå er i ferd med å avta. Fraktprisene har falt, både for tørrbulk og containerskip, noe som tyder på at leverandørens leveringstid fremover vil være kortere og mer forutsigbar.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.