Industri

KAWAS
14.03.2019 kl 11:10 5592

Ja, dette er kompliserte saker, og mindre komplisert blir det ikke at militære sikkerhetsspørmsmål, Huawei-saken, menneskerettigheter etc. blir hektet på i debatten.
Jeg tror imidlertid at dette er mer av forhandlingstaktiske årsaker. De som faktisk driver med fohandlingene lar seg nok ikke affektere av disse mer eksterne faktorene. Men, det er jo ikke forhandlerne som til syvende og sist skal avgjøre om det blir en avtale eller ikke - de gir råd.

På den annen side, begge økonomiene lider allerede under de straffetollene som allerede er på plass. Handelsunderskudd er en tilng, men verre er at tariffene fører til økte importpriser og lavere lønnsomhet samt at forbrukerne opplever økte priser på disse produktene. Dette er hemmende for økonomisk vekst, og det er nok ikke i verken Xis eller Trumps interesse siden det innebærer politisk risiko for dem.

SKulle man ikke klare å lande en avtale er jo også prestisjenederlaget stort på begge sider.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-14/cohn-says-u-s-is-desperate-to-sign-trade-agreement-with-china?srnd=premium-europe

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.