Valuta og krypto

Tobias
10.12.2021 kl 08:52 4321

Kjøpsmulighet dette :)
Fra dagens FA.

"Teknologi: DLTx tjente 5 millioner kroner på filecoin på én måned med knallsterke marginer. Nå er kapasiteten på vei til å tidobles.

Teknologiselskapet DLTx, tidligere kjent som Element og før det gruveselskapet Intex Resources, steg nær 7 prosent på børsen etter at selskapet torsdag morgen meldte at File Storage Partners (FSP) har fullført en 50 prosent utvidelse av sin filecoin-lagringsleverandør, noe som øker den daglige lagringskapasiteten til 150 TiB (tebibyte).

Det er på god vei til selskapets forventede vekst til en daglig kapasitet på 1.000 TiB i første halvår 2022.

DLTx er majoritetseier i FSP med 51 prosent, der DSM eier de resterende 49 prosentene. DLTx har tidligere meldt at det planlegger å kjøpe opp DSM.

– Én filecoin koster nå 40 dollar, og har plass til hele Netflix-katalogen, sier adm. direktør Thomas Christensen i DLTx.

– Lagringsmarkedet er et marked som er i en ekstrem vekst, ettersom så å si alt digitalt blir lagret på en eller annen måte.

Han trekker frem at det spesielt er store selskaper som har bruk for stor lagringskapasitet, og at de må betale dyrt for tradisjonell lagring.

– Mange store bedrifter får svært dyre lagringskostnader. Filecoin er en ny måte å lagre på, som koster brøkdelen av hva du betaler til for eksempel Microsoft eller Amazon.

Svært sterke marginer

DLT startet salget av lagring via filecoin i september. Det ga en pen avkastning.

– Vi fikk de første resultatene fra filecoin-lagringen i september, der vi fikk om lag 5 millioner kroner i omsetning for de 95 TiB vi hadde med lagring, med en pris på 40 dollar pr. filecoin.

Det tilsvarer om lag 15 millioner kroner i kvartalet, og når kapasiteten tidobles til 1.000 TiB kapasitet pr. dag, kan lagringen gi en kvartalsvis omsetning i området 150 millioner – hvis prisen er stabil på 40 dollar.

– Prisen er veldig volatil, og forrige måned lå den på 65 dollar. Vi puster heldigvis med magen, ettersom vår kostpris ligger på under 9 dollar, som gir svært gode marginer nesten uansett pris.

Christensen estimerer at det vil ta 3-4 måneder før kapasitetsmålet på 1.000 TiB er nådd, men at man ikke vil se den fulle effekten før i tredje kvartal.

– Lagringskapasiteten på 1.000 TiB kommer på plass så fort vi bare klarer, vi har fått maskinparken og datamaskiner er på vei, men det blir en teknisk jobb å installere alt. Jeg vil si 3–4 måneder.

– Vi venter å se full effekt i tredje kvartal 2022. Jeg gleder meg som en unge, og mener det er superspennende at vi som et norsk selskap kan få dette til."

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.