Olje

JUICEitUP
15.03.2019 kl 14:25 3185

En termin avtale er en avtale mellom kjøper og selger om å kjøpe en vare for en gitt pris frem i tid, i dette tilfellet aksjer. Her har altså Kistefos valgt å forlenge allerede inngåtte avtaler om å kjøpe 10% av aksjene i Panoro. Hvilken pris som er avtalt fremgår ikke så det vet vi ikke. Det som er fordelen med å inngå slike avtaler er at de er betydelig billigere enn å kjøpe varen, i dette tilfellet aksjene. De kjøper seg altså tid slik at de slipper å kjøpe aksjene nå. De har derimot plikt i følge avtale (dette er ikke en opsjon) om å kjøpe aksjene ved termin forfall. Så kan selvfølgelig terminkontrakten forlenges igjen.

Hvorfor gjør Kistefoss dette? Det kan dere tenke dere til selv. Når det kommer et bud vil det være veldig lukrativt å sitte med en termin kontrakt hvor du får kjøpt 10% av aksjene til en mye lavere kurs enn hva du får solgt de til.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.