Farma

Norsman
20.12.2021 kl 20:19 3279

Du prater i gåter, hvis du vil inn må du nok belage deg på disse nivåene hvis du ønsker å hamstre volum. Oversolgt så det holder, og fremtiden for Vistin er veldig gode. Det finnes ingen tilsvarende medisin som kan benyttes over så lang tid som Metformin. Det finnes alternativer, men primært brukes disse sammen med Metformin. Det forventes en økning av metformin behovet til rundt 60000 Mt i 2030, Vistin vil etter utvidelse sitte på over 10% av markedsandelen.
Metformin er meget godt utprøvd, og det er billig. Alternativer, som SGLT2 feks, koster flere hundre dollar i mnd. Og selv om alternativene går over til generisk legemiddel, så er ikke disse like gode som metformin i lengden.
Så lenge metformin har et så godt virkestoff som det har, og til nærmet uten bivirkninger, så kan også metformin øke i pris uten at konkurrerende virkestoff kommer på banen og blir en trussel.
Vistin selger virkestoffet Metformin må du huske, og behovet for Metformin økes 4-6% årlig fremover.
COVID går over etterhvert, og det vil da normalisere frakt og råvarekostnader, i tillegg vil aldri disse kraft prisene holde seg i Norge og det vil være langsiktige avtaler for kraftforsyning som vil bidra til forutsigbarhet for industri og marked. Her er mange ting som har slått til i el markedet samtidig, lave nivå i vannmagasin, lite vann, lite vind, kjølig klima i europa og hinsides gasspriser. Samtidig er kull redusert grunnet høye CO2 kostnader og grønt skifte fokus, og atomkraft har fått et negativt rykte på seg....
Vistin blør nå i forhold til sitt kraft behov, men det er gjør også aluminimum, smelteverk og alt annet kraftkrevende industri, samt alle innbyggere i et norsk samfunn som er bygd på lave strømpriser. Norges største konkurranse fortrinn har alltid vært kraft, men 17 kabler sør og vest har bidratt til at vår forsyningssikkerhet har endret kraftmarkedet her hjemme, over natten. Det grønne skiftet reduserer ikke kraftbehovet, det økes, og når Europeisk underskudd får sugerør i Norsk ren energi vil denne selvsagt bli populær ;). I norge koster det mellom 10-15 øre å produsere 1kwh....så vi ser nok en litt annen politikk rundt dette over sommeren 22. Ingen kvikk fix, her ligger det tunge avtaler rundt forsyningssikkerhet i bunn, så her blir det stortinget som må løse.......:O et forslag er å sette en maks pris i Norge.
Ble mye kraft prat her nå, men er et ekstremt viktig tema, ikke bare for Vistin, men for det Norske samfunn!

Vistin er oversolgt så det holder, kan nok duppe litt enda, men nå er det snart bunn ;)

https://www.helsedirektoratet.no/retningslinjer/diabetes/behandling-med-blodsukkersenkende-legemidler-ved-diabetes/blodsukkersenkende-behandling-og-behandlingsmal-ved-diabetes-type-2/valg-av-blodsukkersenkende-legemiddel-etter-metformin-ved-diabetes-type-2#c2d72461-7a54-48b5-a8bf-76bed8350e8b-praktisk
Redigert 20.12.2021 kl 20:26

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.