Grønne aksjer

MorganKane
21.12.2021 kl 22:26 2792

Hehe,

Han Endre Haraldseide finner ikke akkurat opp kruttet for å si det sånn. Med unntak av at han skriver litt smør på flesk i begynnelsen der (det er jo egentlig kun det siste punktet som er kravet, siden det siste punktet også dekker de to første), så er dette allerede godt kjent. Ingen uenighet om at Hydrogenproduksjonen må skje i tidsperioder hvor det er 'overproduksjon av strøm', dvs strøm som ikke der og da er mer verdt andre steder. Men husk at på verdensbasis vil det bygges kontinuerlig med fornybar energi fremover. Det er man selvfølgelig helt avhengig av. Uansett, hva betyr dette? Jo. at hydrogenanlegg vil bygges ut med en betydelig overkapasitet. Altså et anlegg som er tenkt å produsere la oss si 100000 tonn hydrogen i året vil bygges ut slik at det har en kapasitet på 1 million tonn. Dette fordi de ser for seg en svært ujevn strømtilgang. Nettopp med tanke på at det er 'overskuddsstrøm' de først og fremst skal bruke. Dvs produsere maks kun en liten brøkdel av døgnet/året og kun litt resten av døgnet/året. Det betyr større kontrakter for Hydrogenpro enn hva man tidligere så for seg (men samtidig vil prisen per MW gå ned).

Og at ammoniakk er en del av greia er også åpenbart. Jeg er ikke sikker på hva Endre egentlig prøver å si. Er han for eller imot grønn Hydrogen? Jeg leser han som for. Dvs, hvis det gjøres på riktig måte. Noe vi selvfølgelig alle mener er viktig at blir gjort.

Edit: Det vil også være viktig i områder man ikke har et sentralnett med stor nok kapasitet til å føre strømmen direkte videre. For eksempel. Det er det man snakker om i Nord Afrika nå. Der ønsker man å bygge ut fornybar kapasitet i områder med store fornybarressurser. Lage grønn Hydrogen og frakte den i eksisterende gassrørnettet over til Europa. USA har du det samme. Der gikk nylig Mitsubishi inn i et samarbeid med DT midstream, en gassrørnetteier som eier flere tusen km med gassrørnett i det vestlige USA .Eller i Berlevåg er det vel også snakk om å lage grønn ammoniakk. Nettopp fordi nettforbindelsen sørover ikke er god nok til å frakte strømmen direkte. Hydrogen er en del av fremtiden. Garantert!
Redigert 21.12.2021 kl 22:39

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.