Offshore

Jæims Bånn
17.03.2019 kl 15:15 2790

Reach betaler leie på skipene når de er i bruk. Når de ligger til kai er det svært lav eller ingen kostnad.
Dette er en løsning som er veldig god for Reach og som holder skipene varme for rederne.
Dette gjør jo også at Reach kan si nei dersom ratene er for lave. Noe de som har andre skipsløsninger ikke kan gjøre. De må holde skuta igang eller ta tapet ved å legge dem i opplag.

Reach eier Connect offshore som leier ut personell til hele bransjen. Derfor er det ikke bare å se seg blind på marine traffic.
F.eks. utførte Reach et stort prosjekt med Normand Vision forrige vinter. Dette er et større skip enn Reach disponerer selv, men viljen til samhandling er stor i et marked som stadig leter etter lyspunkter.
Utfra tallene på fredag ser det ut til at Reach/rederne har benyttet vinteren med lav aktivitet til oppgradering/vedlikehold.

REACH må øke aktiviteten vesentlig for å generere overskudd, men de tåler en rolig tid mye bedre enn konkurrentene som må ta de store kostnadene til skip om de ligger til kai eller jobber.

Personlig tror jeg Reach er interessante som oppkjøpskandidat fordi kompetansen sitter i hode og fingre. Dersom en aktør med mange egnede skip ønsker å satse på subsea, koster det nå mellom 300-400 mnok + klistremerker til skipene.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.