Shipping

addyfred
18.03.2019 kl 12:10 2045

Spennende nyheter fra selskapet (som kanskje har gått litt under radaren til de fleste?).

Stolt-Nielsen annonserer planer for å skille ut Stolt Tankers til å bli et eget selskap. Dette da enten via en IPO eller i sammenheng med M&A.

Jeg minner om at CEO Stolt-Nielsen senest forrige uke var ute og fortalte om at dagens verdsettelse av konsernet Stolt-Nielsen tilsvarte stålverdiene til tankskipene i Stolt Tankers. Det blir utrolig spennende å følge med SNI fremover. Blir det IPO på Stolt Tankers og aksjer i utbytte til SNI-aksjonærene? De kan også bestemme seg for å bli en del av et annet stort kjemikalietankselskap.

Selv om mye av caset SNI i dag går ut på tanker-businessen, er det flott at de nå tanker å skille dette ut. Dette av to grunner: 1) mindre volatilitet og 'forstyrrelser' i morselskapets earnings, CAPEX og utbyttekapasitet, 2) Man får synliggjort verdier.

SNI blir dermed mer og mer et 'steady growth' utbytteselskap. Stolt Tankers vet man blir knall i 2020 og fremover, og da kan det bli bra å ha dette som en rendyrket investeringsmulighet. Ser SNI på muligheten til å slå seg sammen med Odfjell sin tankervirksomhet?
Redigert 18.03.2019 kl 12:11

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.