Industri

Liso2
19.03.2019 kl 10:30 3546

I en melding tirsdag skriver Hydro at selskapet natt til tirsdag ble utsatt for et omfattende cyber-angrep som påvirker driften i flere av selskapets forretningsområder.
Hydro skifter til manuell drift så langt det er mulig. Selskapet arbeider for å nøytralisere angrepet, men kjenner hittil ikke det fulle omfanget av situasjonen.
Flere anlegg er stengt
– Angrepet ble først oppdaget i natt norsk tid. Våre IT-folk oppdaget at det var noe mistenkelig aktivitet på våre serverer, og problemet spredte seg etter hvert til flere deler av organisasjonen. Vi så oss derfor nødt til å varsle markedet, sier informasjonssjef Erik Brynildsbakken i Hydro.
Kostnadene kan stige kraftig

Pareto Securities skriver ifølge TDN Direkt i en oppdatering at det ikke er noen stor effekt innen primærmetall så langt. Kostnadene vil imidlertid trolig stige kraftig med lavere effektivitet.

Meglerhuset påpeker at innen valsede produkter er IT-systemene nede, mens innen ekstruderte produkter er påvirkningen kraftig, både geografisk og driftsmessig.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.