Grønne aksjer

Zenzor
11.01.2022 kl 13:21 5900

Frustrasjonen i setningen din er selve svaret på spørsmålet 😅

Ikke tenk på børsen og aksjekurs som en konstant voksende investering og handle på bakgrunn av det, da er du dømt til å gjøre som 80% av andre private investorer; nemlig tape penger.

Tenk på det motsatt: kurser faller hele tiden, men av og til så gjør den et kraftig byks fordi det dukker opp ny informasjon som viser at kursen egentlig ikke var representativ for selskapet.
Det er ingen som vet akkurat når dette tidspunktet kommer (bare innsidere), men alle ønsker å kjøpe aksjer senest mulig, før tidspunktet kommer.

Det eneste du kan føle deg rimelig trygg på er at kursen (sett med flere års tidshorisont) nesten alltid "synkroniserer" verdi med selskapets økonomiske verdier.

I mellomtiden er det folk som tjener store penger på å skape frustrasjon og frykt hos de som enten ikke skjønner dette eller som ikke kan bli sittende med investeringen sin av en eller annen årsak. (Jeg vil derfor anbefale alle å ALLTID sørge for å ha en stor nok buffer-konto på siden, til hverdagens ukjentheter og uforutsettekostnader)

Akkurat nå tipper jeg det er ganske mange som har brent seg kraftig på å geare aksjen da meldingen om hanwha kom, og som ligger farlig nære tvangssalg fordi de ikke kan dekke grensen til egenkapital/sikring i aksjene de har lånt hos egen bank/megler. Ergo kan slike som Voleon håve inn masse aksjer på tvangssalg så lenge de kan dumpe kursen slik de antagelig nå har gjort de siste dagene.
Redigert 11.01.2022 kl 13:24

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.