Shipping

jadden
14.01.2022 kl 13:44 9908

Kundene våre gjør det også godt, her er resultater fra Maersk, ikke betalingsproblemer til feederne der i gården:

"Shippingkjempe i containerkrisen: Dro inn 160 mrd. i fjerde kvartal
3 timer siden · E24/Infront TDN Direkt
Den danske shippingkjempen Maersk legger fredag frem en omsetning på 18,5 milliarder dollar, med et underliggende ebitda-resultat (driftsresultat før av- og nedskrivninger) på åtte milliarder dollar og et underliggende driftsresultat (ebit) på 6,8 milliarder dollar i fjerde kvartal 2021.
Resultatene er over tidligere forventninger, opplyses det i oppdateringen.
Tallene tilsvarer 160 milliarder kroner, 69 milliarder kroner og 59 milliarder kroner.
Det sterke resultatet i kvartalet reflekterer fortsettelsen av den eksepsjonelle markedssituasjonen i Ocean-segmentet, forårsaket av globale forstyrrelser i forsyningskjedene, som har ført til ytterligere økning i fraktrater for containere.
Markedet for containerfrakt har vært brennhett det siste året, der etterspørselen etter ulike varer skjøt fart under pandemien, samtidig som fraktkapasiteten ikke holdt følge. I tillegg har det vært flaskehalser i havnene, der smitterestriksjoner gjør at mange går på halv maskin.
Situasjonen betyr at flere år med overkapasitet og svake tider hentes betydelig inn for rederiene, som for øyeblikket også sikrer lengre kontrakter for skipene sine.
Underliggende ebitda for helåret 2021 er nå anslått til 24 milliarder dollar, mot tidligere guiding på 22-23 milliarder dollar. Underliggende driftsresultat ventes nå til 19,8 milliarder dollar i 2021, mot tidligere ventet 18-19 milliarder dollar.
Fri kontantstrøm ventes til 16,4 milliarder dollar, mot tidligere guiding på minimum 14,5 milliarder dollar"

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.