Shipping

jadden
15.01.2022 kl 12:33 7711

FA skriver om Klaveness som har skiftet ny daglig leder, rederiet hadde et meget godt år i 2021. Men de vedgår at salget av åtte containerskip kunne vært bedre timet, de gikk glipp av deler av den formidable rateoppgangen samt også gikk skipsverdiene ytterligere til værs etter salget. Dette viser hvilken teft ledelsen i MPCC har som har truffet planken så til de grader, her et klipp fra intervjuet med den nye Klavenesssjefen Ernst Meyer:

"Solgte alle containerskipene

Klaveness solgt seg i løpet av fjoråret helt ut av containerskipsmarkedet. Åtte skip ble solgt med betydelige regnskapsmessige gevinster. Ingen perfekt timing kanskje med tanke på at rederiet dermed har gått glipp av betydelige inntekter fra disse skipene i et brennhett containerskipmarked. Til sammen har Oslo-rederiet investert 254 millioner dollar i sine opprinnelige åtte containerskip og det er tidligere foretatt betydelige nedskrivninger av containerflåten.

– Vi har hele tiden sett på containerskipene som en finansiell investering og har hatt ønske om å selge når prisen ble riktig. Vi vurderte det slik at å sitte lenger på disse skipene på mange måter kunne sammenlignes med å spille black jack. Gevinstpotensialet var utvilsomt der, men det kunne like godt ha gått den andre veien. Vi ser på den kraftige oppturen i containerskipmarkedet som en midlertidig boost.

Ernst Meyer forventer også at 2022 vil bli et godt år for Klaveness.

- Markedene ser bra ut, men det skal mye til å kopiere fjorårstallene. Vi har ingenting å selge i år og alt av resultater blir basert på driften, sier han.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.