Shipping

NOKIA1
15.01.2022 kl 15:41 7475

Fredag oppjusterte shippinggiganten Mærsk nok en gang forventningene til 2021-tallene, og det kan ligge an til tidenes utbyttefest for et dansk selskap, mener Sydbank ifølge den danske avisen Børsen.
Selskapet kan potensielt betale ut 50 milliarder danske kroner (67 milliarder norske kroner) i utbytte til aksjonærene, ut fra selskapets praksis med å betale ut 30–50 prosent av bunnlinjen.
– Jeg kan ikke huske at dette noensinne har skjedd i dansk næringslivshistorie. Det ligger an til historisk gullregn over investorene. Det er ingen som er i nærheten av å tjene så mye som Mærsk i 2021. Heller ikke farmasiselskapene, sier analytiker Mikkel Emil Jensen ifølge Børsen.
Mærsk oppjusterte sine forventninger til et driftsresultat på 24 milliarder dollar, fra tidligere anslag på 22–23 milliarder dollar. Driftsresultatet (ebit) er ventet på 19,8 milliarder dollar, fra tidligere 18–19 milliarder dollar.
Selskapet har justert forventningene flere ganger, etter en krise i fraktmarkedet med flaskehalser og forsinkelser. Det har ført til høye fraktrater på containerskip.
https://aksjelive.e24.no/article/66dze0

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.