Olje og energi

cinet
15.01.2022 kl 17:01 4236

Pæng spruter inn i DNO, og fremtiden er mega bull
E24/"Børsen":
Jyske Bank frykter «dystopisk høy oljepris»
Oljeprisen har steget mye i det siste, og ifølge Jyske Bank er det risiko for at den kan stige langt mer, skriver den danske avisen Børsen.
De siste årene har aktører som IEA advart om at begrensede investeringer i ny oljeproduksjon kan føre til utfordringer med leveransene på sikt. Jyske Bank mener det fortsatt trengs massive oljeinvesteringer, men at investeringene bare er en skygge av seg selv. Dette kan ifølge banken få dramatiske konsekvenser.
«Vi anser det som en illusjon at verden «bare» burde slutte med å investere i oljeindustrien», skriver oljestrateg Jan Bylov i Jyske Bank i notatet, ifølge Børsen.
«En illusjon som under gitte forutsetninger åpner for et kjempestort gap mellom etterspørsel og produksjon, og gjennom dette en dystopisk høy oljepris som er nødvendig for å fjerne tilstrekkelig etterspørsel», skriver Bylov.
Jyske Bank frykter at det grønne skiftet vil kunne bli dyrere og gi mer makt til Opec-landene og Russland, skriver avisen. Banken anslår i utgangspunktet en oljepris på 90 dollar fatet i 2022.
Oljeprisen avsluttet fredagen på 86,32 dollar fatet, og ligger nå på det høyeste nivået siden oktober i fjor. Før det må man tilbake til 2018 for å se lignende priser.
Oljeprisen tilsvarer 755 kroner. Den norske regjeringen la i statsbudsjettet til grunn en pris på 559 kroner i 2022.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.