Shipping

Kbkristi
16.01.2022 kl 16:19 8697

Limer inn det som handler om Mpc i dagens reportasje.

Kjøpssignaler i MPC Copntainer ships-aksjen
Etter en oppgang på over 340 prosent til 28 kroner, fra nyttår og frem til 28. juni i fjor, gikk aksjen sidelengs ut året.
Den stigende sekundærtrenden ble brutt i begynnelsen av september og intradag falt aksjen til 18,40 kroner. Etter å stanget opp mot 27 kroner gjentatte ganger i august falt aksjen tilbake og det ble etablert en tekniske støtte og et gulv i overkant av 18 kroner i en rektangelformasjon.

Positive signaler
Da den tekniske motstanden på 23-nivået ble brutt, i slutten av desember, ble det signalisert videre oppgang mot toppen i rektangelformasjonen på 27 – 28 kroner. Aksjen løftet seg over de glidende gjennomsnittene og det ble utviklet et såkalt gyllent-kryss, ved at 50-dagers snittet brøt over 200-dagers snittet igjen.
Bruddet på 27-nivår var et nytt, positivt signal og punkteringen av 28-nivået på fredag kan ha være enda et signal om at oppgangen kan fortsette. Og med de positive undertonene i RSI-chartet er det allerede blitt signalisert økende stigningstakt en stund. Brudd på to fallende trendlinjer i RSI-chartet har også støttet dette.
Brudd på toppen i rektangelformasjon utløser kjøpssignal med potensial opp mot 36 - 37 kroner på 5 - 6 måneders sikt, men før det skal den tekniske motstanden i toppen av formasjonen brytes og bekreftes.
De kommende par ukene
På kort sikt har RSI stanget opp i et overkjøpt område. Det signaliserer ofte gevinstsikring og korreksjoner ned igjen, kanskje mot 27 kroner og de glidende snittene.
Før det kan det imidlertid, kanskje allerede kommende uke, komme støt opp mot toppene fra vinteren/våren 2019 og den tekniske motstanden i området 32- til 33 kroner.
Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.

https://finansavisen.no/nyheter/aksjeanalyse/2022/01/16/7803161/sondagens-aksjetips-med-spennende-utvikling-i-mpc-container-ships

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.