Offshore

HAS
16.01.2022 kl 18:25 3054

I ventetid på nyheter kan man titte litt på dette:

"Oceaneering AS er tildelt kontrakt med Wintershall Norge AS for leveranse av ROV-integrert teknologi om bord i boreriggen West Mira. Kontrakten har en varighet på 3 år med opsjoner på 2 pluss 2 år. West Mira-kontrakten dekker produksjonsboring på Wintershalls operative felt på norsk sektor, inkludert Vega, Nova og Maria. Oceaneering vil levere ROV-tooling og tjenester, deriblant installasjon av ROV-hangarløsninger, ingeniørtjenester, fjernstyring av ROV-operasjoner fra land og integrert ROV-teknologi for BOP-festesystemer og undervanns landingsbaser, opplyser selskapet. – Vi er veldig fornøyde med denne kontraktstildelingen og erfarer at våre ROV-integrerte løsninger gir oss muligheten til å optimalisere leveranser til en lavere totalkostnad for kunden. ROV-integrert teknologi som dette, kombinert med fjernstyring av operasjoner fra land, via vårt Mission Support Senter i Stavanger, reduserer sikkerhetsrisikoen og bidrar også til lavere karbonutslipp. Vi ser frem til videre optimalisering i nært samarbeid med Wintershall, sier Erik Sæstad, VP og Country Mangager – Norway, i en pressemelding."

https://energi24.no/nyheter/dette-gikk-feil-da-rigg-mistet-juletre-den-beste-losningen-var-a-terminere-kontrakten

Wintershall hadde kontrakten med utstyrsleverandører, og var senest i desember på teppet til Ptil i forbindelse med hendelsen.

Northern Ocean har tidligere fremholdt at hendelsen skyldtes feil på utstyret:

https://www.offshore-energy.biz/west-mira-rig-returning-to-work-in-april-after-dropping-x-mas-tree-on-seabed/

Kan det tenkes at ikke alt er avklart om ansvarsforholdene her?
Redigert 16.01.2022 kl 18:30

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.